Prelucrarea PCA

METODE DE PRELUCRARE

PANOURI COMPOZITE DE ALUMINIU

(PCA FRM, PCA BDX)

PANOURILE COMPOZITE DE ALUMINIU (în continuare PCA), sunt destinate pentru folosirea în calitate de ecran exterior a fațadelor ventilate suspendate, și de asemenea pentru lucrările interioare și a publicității exterioare.

Tehnologia confecționării articolelor din PCA include următoarele operații:

  • croirea materialului la dimensiunile necesare;
  • frezarea canelurilor;
  • vălțuirea (în cazul prezenței în proiect a formelor radiale);
  • tăierea unghiurilor și a orificiilor pentru subsisteme;
  • îndoirea;
  • соединение элементов PCA.

Înainte de începerea prelucrării materialul trebuie să se găsească în încăpere cu temperatura aerului numai redusă de +10°С nu mai puțin de 3 ore.

1. CASETA DESFĂȘURATĂ DIN PANOU COMPOZIT DE ALUMINIU

Utilizarea panourilor compozite pentru finisarea clădirilor necesită crearea unei construcții sub formă de tavă, în mod obișnuit cunoscută sub numele de "casetă" (des. 1). 

movid

Des. 1. Aspectul exterior a casetei

Desfășurarea standard a casetei poate să arate în felul următor (des. 2, 3)

ris_1_mo

Des. 2. Desfășurarea casetei dreptunghiulare

ris_2_moDes. 3 Desfășurarea casetei unghiulare

Linia întreuptă desemnează liniile de îndoire a materialului. 

2. CROIREA MATERIALULUI

Toate operațiile de croire a materialului trebuie să fie executate într-o direcție axioală. Direcția de laminare a PCA este indicată cu săgeți pe folia de protecție a producătorului.

Pentru fiecare parte a panoului care este croit trebuie efectuată retezarea capetelor marginilor la o distanță de 2-5 mm. 

Croirea se poate face în următoarele moduri:

2.1. TĂIEREA CU FIERĂSTRĂUL

Pentru operația de tăierea panoul este pus sub presiune pe șina de ghidare, care este fixată cu cleme pe masa de lucru. Pentru a proteja suprafața frontală a panoului este montat între mecanismul de presare și materialul care urmează să fie tăiat se amplasează o garnitură de protecție.

Tăierea trebuie să fie efectuată de partea din față, iar ieșirea discului în partea din spate.

Pentru a satisface rectangularitatea și perpendicularitatea unghiurilor de tăiere este necesară eliminarea posibilelor vibrații și alunecarea materialului.

Echipamente folosite:

- ferăstraie manuale și cadru cu disc

Caracteristicile tehnice

- viteza maximă de tăiere 5500 rot/min;

- debitul maxim de 30 m/min;

- diametrul discului de 200-350 mm;

Suplimentar

- sistemul de colectare a deșeurilor;

- șine de ghidare;

- în unele cazuri particulare - sistem de răcire cu apă.

Adâncimea maximă de tăiere cu ferăstrăului electric echipat standard constituie 55–65 mm. Adâncimea minimă de scufundare a fierăstrăului circular se calculează în felul următor: grosimea materialului + grosimea șinei + rezervă 2–3 mm.

2.2. TĂIEREA MATERIALULUI PRIN FORFECARE

Materialul poate fi tăiat după modelul ”foarfecelor”. Pentru a evita rotunjirea marginilor PCA, trebuie reglată marja dintre canturile tăietoare.

Echipamente folosite:

 - foarfeci-ghilotină;

 - tăietoare hidraulice de tip «ghilotină».

3. FREZAREA CANELURILOR

La frezare panoul marcat în prealabil se amplasează sub presiune pe șina de ghidaj, care se fixează cu ajutorul clemelor de masa de lucru. Șina de ghidare trebuie să fie mai lungă decât semifabricatul cu 20-25 cm pe fiecare parte. 

Grosimea stratului de polimer final trebuie să fie în intervalul de 0,3-0,4 mm, strict identice pe întreaga lungime a canelului, indiferent de grosimea panoului sau grosimea foilor de aluminiu.

Diferitele forme a frezelor definesc raza canelurilor 90° sau 135°, care permite îndoirea materialului sub unghi drept de 90° sau ascuțit de 45°, iar diferitele forme a canelurilor permit îndoirea materialului cu diferite raze de rotunjire (des. 4).

mo

Des. 4. Profilele canelurilor la folosirea diferitelor tipuri de freze

Echipamente folosite:

- ferăstraie destinate prelucrării verticale a panourilor, echipate cu disc special pentru frezarea fasonată;

 - ferăstraie cu disc portative;

 - freze cu disc manuale și verticale;

 - fereze cu discuri și digitale (verticale) sub forma literelor V, U și dreptungiulare.

Caracteristici tehnice

 - viteza maximă de tăiere cu freză din oțel de tăiere rapidă 3000 rot/min cu viteza de alimentare de 25 m/min;

 - viteza maximă de tăiere cu freză din aliaje dure – 5000 rot/min cu viteza de alimentare de 30 m/min. 

Supliomentar

 - materialul frezei – oțel de tăiere rapidă sau aliaje dure;

 - aparat de îndepărtare a prafului (exhaustor).

4. VĂLȚUIREA

Vălțuirea poate fi efectuată atât paralel cât și perpendiculer direcției de laminare a materialului. 

Raza de îndoire este determinată de diametrul cilindrilor utilizați și distanța dintre dânșii.

Vălțuirea trebuie să se efectueze în câteva etape în funcție de raza îndoirii necesare. Tensiunea cilindrilor pe panou trebuie să constituie nu mai mult de 2 mm pentru 3 treceri a panoului printre cilindri.

În cazul vălțuirii părții anterioare a panoului, care contactează cu cilindrul, se instalează o garnitură moale de polimer sau cauciuc pentru evitarea deteriorării accidentale a stratului de vopsea. 

Pentru formarea bordurii îndoite la vălțuire pe cilindrul de presare se montează inele (manșete), între care se amplasează canelura, în care intră bordura îndoită a panoului compozit. Lățimea canelurei unde intră bordura panoului, trebuie să fie aproximativ cu 20% mai mare decât grosimea panoului. Dimensiunea bordurii, stabilită de cerințele de construcție, prestabilește raza minimă a îndoirii, indicat în tabelul 1.

Dimensiunea bordurii, mm Raza minimă a îndoirii, mm
15 250
20 300
25 400
30 600
35 1000
40 3000

Echipamente folosite:

mor

 - mașină de îndoit cu trei role (des. 5)

Des. 5. Schemele mașinilor de îndoire

5. DECUPAREA

Pentru îndepărtarea unghiurilor, formarea orificiilor, scobiturilor, atîrnătoarelor și a altor elemente de fixare a PCA se folosește ștanțarea cu ștanță ascuțită. La decupare se folosește lovitura, nu presarea fluentă. 

Unghiul la vârful triunghiului, care se decupează, trebuie exact să se suprapună cu axa centrală a canelurii frezate. 

Echipamente folosite:

- prese manuale sau pneumatice;

- utilaje multifuncționale de prelucrare a metalelor.

Când tăierea marginilor este îngreunată, sau când volumul de lucrări este limitat, și prețul confecționării matricelor pentru presă corespunzătoare este prea crescută, pentru înlăturare pot fi folosite instrumente utilizate la tăiere/tăierea cu ferăstraie.

6. ÎNDOIREA

Îndoirea PCA se efectuează după executarea procedurii de frezare prealabilă. Îndoirea se realizează îndealungul liniei de prelucrare. 

Îndoirea se efectuează manual. Pentru evitarea aplaneității suprafețelor casetelor finite se aplică dispozitivul de îndoire cu presare, profil drept din aluminiu sub forma literei F cu mânere sau două profile sub forma literei L, cu ajutorul cărora se fixează bordura panoului înainte de executarea operației.

7. ÎMBINAREA ELEMENTELOR PCA

Pentru îmbinarea părților panourilor compozite între dânsele sau fixarea lor pe alte materiale se folosește îmbinarea cu nituri, care se realizează cu ajutorul niturilor autoconstrictoare goale în interior. 

Înaintea procesului de nituire este necesară înlăturarea foliei de protecție în locurile de îmbinare. Nitul se amplasează în orificiul găurit în prealabil. Distanța minimum de la centrul nitului până la marginea panoului trebuie să fie nu mai mică de 15 mm. Diametrul capului nitului trebuie să fie minimum cu 2 mm mai mare decât orificiul din panoul compozit.

Pentru evitarea deformării panoului în timpul conectării nitul trebuie introdus în orificiu cu ajutorul adaptării aplicate, care nu permite nitului să fie strâns prea tare. Între capul nitului și suprafața panoului rămâne un degajament nu prea mare de 0,1-0,3 mm. 

Rezistența nitului la forfecare și rupere trebuie să fie numai mică de 100 kg (1000N).

La îmbinarea elementelor PCA este necesară excluderea oricărei posibilități de coroziune electrolitică între suprafețele îmbinate.

Materialele recomandate pentru înmbinare: 

 - aluminiu; 

 - oțel inoxidabil; 

 - plastic; 

 - oțel cu acoperire de protecție (cadmiu, zinc). 

Materiale nerecomandate:

 - cupru; 

 - alamă; 

 - bronz; 

 - fier sau oțel fără acoperire de protecție.

Pentru folosirea în exterior pe teritoriile cu umiditate crescută trebuie folosite niturile de aluminiu încastrate cu pivot din oțel inoxidabil.

Echipamente folosite:

Pistol de nituit sau clește

8. ÎNLĂTURAREA FOLIEI DE PROTECȚIE

Folia de protecție de pe PCA se înlăturează numai târziu de o lună după montare. Acoperirea se înlăturează sub un unghi apropiat de cel de 180° prin mișcare lentă.

La temperaturi reduse (mai mici de -5°С) folia trebuie încălzită în prealabil cu ajutorul foenul industrial.

Resturile de clei de pe suprafața PCA se înlăturează:

1) cu o țesătură moale, înmuiată în alcool etilic tehnic (denaturat);

2) cu soluție de săpun fierbinte;

3) cu soluții diluante ușoare speciale destinate înlăturării cleiurilor.

Panourile se spală cu o țesătură/un burete moale fără particule abrazive. Temperatura aerului trebuie să fie nu mai mică de 10ºС, în același timp temperatura panoului nu trebuie să depășească 20ºС. 

După îndepărtarea cleiului resturile detergenților se spală cu apă, suprafața PCA se șterge cu o țesătură uscată pentru a evita apariției petelor și a urmelor datorită uscării lente.

Este admisă spălarea fără contact.